Zemplínski lekári zatiaľ nemocniciam s problémami vypomáhať nebudú

30.11.2011 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou/Bratislava 30. novembra (TASR) - Nemocnice v Michalovciach, Vranove nad Topľou, Humennom a Medzilaborciach, kde nepodal výpoveď v súvislosti s aktivitami odborárov ani jeden lekár, zatiaľ neplánujú vypomáhať svojim personálom zdravotníckym zariadeniam, ktoré sa dostali z titulu hromadných výpovedí svojich lekárov do zložitej situácie.
Ministerstvo zdravotníctva SR (MZ SR) v súvislosti so situáciou v slovenských nemocniciach komunikovalo v uplynulých dňoch aj s ministerstvami zdravotníctva okolitých krajín o poskytnutí pomoci lekárov alebo pomoci prihraničných nemocníc. Prioritou rezortu je návrat slovenských lekárov do nemocníc a pomoc zo zahraničia má byť len dočasná. Rakúska strana podľa ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika ponúkla Slovensku možnosť ošetrenia v nemocniciach na svojom území, česká strana v najbližšom čase spresní počty lekárov, ktorí by mohli prísť na Slovensko.
Nemocnice na Zemplíne, ktoré nemajú problém s výpoveďami svojich lekárov, zatiaľ ministerstvo o spoluprácu neoslovilo. \"Zatiaľ sme s takouto požiadavkou neboli konfrontovaní zo strany dotknutých zdravotníckych zariadení, ani zo strany MZ SR alebo inej inštitúcie,\" informovala TASR hovorkyňa siete nemocníc spadajúcej pod spoločnosť Svet zdravia Veronika Deckerová.
Ako ďalej uviedla, štyri zdravotnícke zariadenia na Zemplíne zatiaľ nezaznamenali v súvislosti s núdzovým stavom východoslovenských nemocníc masívnejší príchod pacientov z iných regiónov Slovenska, ktorí by sa tu chceli dať vyšetriť či operovať. \"Skladba pacientov podľa geografickej príslušnosti, ktorí využívajú služby našich zdravotníckych zariadení, sa doposiaľ štatisticky významne nezmenila,\" podotkla Deckerová.
 

Vyberte región